Der er nu gået godt og vel 2 måneder her i Dar es Salaam og må indrømme, at jeg savner mine almindelige spisevaner, hvor jeg bare kan gå ud i køleskabet og tage lige, hvad jeg har lyst til…og købt ind, vel at mærke.

Hernede er vi 5 personer, der deler et køleskab, der er mindre end mit og mit er LILLE. Derudover ved vi aldrig, hvornår strømmen går, derfor tør vi ikke købe for meget ind, der skal opholde sig i et koldt køleskab.

Derhjemme, hvis jeg ikke lige ved hvad jeg skal lave, er doven eller bare lyst til en rugbrød, så koster det ikke alverdens og man kan altid få både pålæg og rugbrød i supermarkederne.

Sådan fungerer det ikke helt i Tanzania. Hvis supermarkederne løber tør for en vare – f.eks. rugbrød – kan der gå flere uger, før den specifikke vare er tilbage på hylden.

En pakke rugbrød koster hernede 15.000 = kr. 46,00 hvilket er for 6 store skiver i en vakuumpakket pakke og dertil koster en pakke pålæg et sted mellem 7.400 til 15.000 = kr. 23,00 til 46,00. Dette bliver en dyr omgang i længden…..

Jeg kender mig selv og jeg kan undvære meget, men der er nu ikke noget så godt som en rugbrød med leverpostej og med (uden) agurk.

Det er godt nok ikke helt det samme, men har taget to dåser leverpostej med hjemme fra Danmark og skulle bare have fat i noget rugbrød. Det var dog udsolgt, så noget godt groft brød blev det i stedet for.

Namme namme nam i min mavse – det var godt til mig!

Leverdreng

/EB