Vi har hele tiden snakket om, at vi ikke kunne forlade Tanzania uden at have været på safari. Det var vi i sidste weekend, hvor vi havde fået lov til at tage en fridag, da turen var en 3-dags-tur.

Vi blev næsten hentet ved døren af vores guide Appolo. En rigtig sød, venlig og stille mand, der har beskæftiget sig med safari i godt 16 år. Vi havde booket turen igennem et booking-selskab, som havde ringet ham op for at sætte ham på turen, men ellers har han også sit eget safari-firma.

Det tog ca. 6 timer med 2 stop undervejs for at strække ben, spise morgenmad og senere frokost. Det var en lang køretur…for nogle og for visse andre (mig) en smalsag, da jeg more or less sov hele køreturen eller blundede.

Programmet var:

Første dag: Blev hentet, indlogeret på campen og game drive om eftermiddagen.

Anden dag: Game drive i parken, frokost og game drive om aftenen.

Tredje dag: Game drive MEGET tidligt for at se dyrene vågne (kl.06.15), morgenmad, game drive og køre tilbage til Dar es Salaam.

Det var en fantastisk oplevelse og Appolo gjorde sit bedste for, at vi fik set så meget som muligt.
Vi så zebra’er, giraffer (som er Tanzanias logo/nationaldyr), gazeller/antiloper, elefanter, gnuer, bøfler, flodheste, krokodiller, pumbaer (vortesvin), fugle og omkring 3 grupper løver á 5 pr. flok. Det var vildt og uvirkeligt at stå så få meter fra et så fascinerende, vildt og smukt dyr. Kan kun sige det var en kæmpe oplevelse oveni dem vi allerede har haft. De lå bare og slappede af i skyggen af træerne. Vi så desværre ingen leoparder, som var det sidste dyr vi manglede at se, men man skal vist være meget heldig, hvis man skal se dem.

Endvidere havde vi en giraf i forhaven den første dag efter game drive og lørdag eftermiddag havde vi en elefant. Det er vildt, at de kommer SÅ tæt på, selvom der er mennesker og huse/telte omkring.

Det var en spændende og fed weekend, som bestemt satte prikken over i’et på denne Tanzania oplevelse.

Her er lidt billeder fra safari-turen:

Os og bil Safaribil Os alle sammen

Baobab træ Mig

Giraf i baghaven og mig Giraffer

Løver Løve-par

ZebraLeft-overs 

Elefant Elefanter på tur

/EB